Υλικά:

1 κιλό πατάτες
200 γρ. μπέικον
250 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει (ή ανάμεικτα μαλακά τυριά)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Μαύρο ή άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:

1 Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. 2 Τις ρίχνετε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζετε λίγο. 3 Τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. 4Σε ένα βουτυρωμένο ταξί ή πυρέξ τοποθετείτε μια στρώση πατάτες, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, μια στρώση μπέικον και τις καλύπτετε με το τυρί. 5 Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και στο τέλος σκεπάζετε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί. 6 Ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί. 7 Σερβίρετε αφού κρυώσει λίγο, για να μπορεί να κόβεται σε μερίδες.

Αν θέλετε να φτιάξετε το φαγητό έτσι ώστε να γίνει πιο ελαφρύ, μπορείτε να βάλετε τις πατάτες στο ταψί χωρίς να τις τηγανίσετε και να χρησιμοποιήσετε τυρί και κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη περισσότερη ώρα ψησίματος στο φούρνο ώστε να ψηθούν καλά οι πατάτες.

Υλικά:

1 μισυ κιλό κρέας από σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε μερίδες
4 μεγάλες ντομάτες για σάλτσα ή 1/2 κιλό χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας.2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας και προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο. 3 Σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει με το νερό που βράζει. 4Όταν μαλακώσει αρκετά ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. 5 Σκεπάζετε και σιγοψήνετε το κρέας μέχρι να γίνει τρυφερό. Στο μεταξύ πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τις σοτάρετε ελαφρά και τις προσθέτετε στο φαγητό. 6 Ψήνετε για 20΄ περίπου, κουνώντας την κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Σερβίρετε με πιλάφι.

Υλικά:

Το στήθος από 1 κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενες μπουκίτσες
2 μέτρια καρότα
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
3 πατάτες μέτριες
3 μικρά κολοκυθάκια
Μουστάρδα απαλή
1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

1Σε μια κατσαρόλα βάζετε ελάχιστο λάδι και γυρίζετε τα κομματάκια του κοτόπουλου να σοταριστούν ελαφρά. 2 Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε αρκετή μουστάρδα και το λεμόνι και χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μισοψηθεί. (Όλα τα λαχανικά να είναι κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια). 3Ρίχνετε πρώτα τα καρότα και μετά από λίγο τα υπόλοιπα λαχανικά, γιατί θέλουν λιγότερο χρόνο μαγειρέματος από τα καρότα. 4Ανακατεύετε να αναμειχθούν με τη σάλτσα και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Τα λαχανικά θα αφήσουν κι αυτά τα υγρά τους. 5Αν θέλετε να σερβίρετε το φαγητό με πιλάφι, δεν βάζετε πατάτες. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτετε ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου
1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Προαιρετικά ινδοκάρυδο, τριμμένη σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλετε

Εκτέλεση:

Παίρνετε κάθε μπισκότο και αλείφετε μαρμελάδα στη μια του πλευρά. Τοποθετείτε το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο όρθια έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους (αρχικά τα δύο-τρία πρώτα τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και μετά τα γυρνάτε οπότε μπορούν να σταθούν όρθια). Αφού τελειώσετε με όλο το πακέτο ρίχνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα από πάνω και την απλώνετε ομοιόμορφα. Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα κόβετε τα κομμάτια διαγώνια για να σχηματιστεί σχέδιο. Αν θέλετε από πάνω ρίχνετε ινδοκάρυδο, τριμμένη σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλετε. *το γλυκό μπορεί να γίνει και με μερέντα αντί για μαρμελάδα

Υλικά:

1 πακέτο γεμιστά μπισκότα (σοκολατένια ή άλλα της αρεσκείας σας) 
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
570 γρ. κρέμα γάλακτος 
3 κουταλιές γλυκόζη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτετε τη γλυκόζη με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια στρώνετε σε ένα ταψί τα μπισκότα αφού να σπάσετε σε κομμάτια και ρίχνετε από επάνω το μείγμα της κρέμας. Αφήνετε την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε με μια πιατέλα.